Σχόλιο
Η περιοχή αυτής της ονομασίας βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου του Médoc, ακριβώς πάνω από αυτή του haut-médoc. Ο όρος "bas-médoc", που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα, έχει εγκαταλειφθεί καθώς θεωρείται πολύ αρνητικός. Είναι η μεγαλύτερη περιοχή της χερσονήσου, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής. Έχουμε δημιουργήσει αυτή την επιλογή « Baron Roc du Puits » εστιάζοντας στην εύρεση της βέλτιστης σύνθεσης που επιτρέπει την εξαγωγή ενός καθαρού και σύνθετου κρασιού.
Γευσιγνωσία
Ένα κρασί γεμάτο, γενναιόδωρο που κατά τη γευσιγνωσία προσφέρει μια αίσθηση πληρότητας. Διαθέτει μια όμορφη αρωματική παλέτα που παίζει ευχάριστα με τη γλυκόριζα και τα κόκκινα και μαύρα φρούτα. Με εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης, αναπτύσσει με την ηλικία ένα μπουκέτο που συνδυάζει ζωικές νότες, δαμάσκηνο ή κέδρο. Σερβίρεται μεταξύ 16 και 18°C.
Αλκοόλ: 12,5% vol.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (35%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Μάρκα AG Vins
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
Για τους λάτρεις των γεύσεων με άνηθο, εδώ έχουμε μια μακράνωση από αστεροειδή άνηθο, επίσης γνωστό ως "μπαντιάν" και την διάσημη βανίλια από τη Μαδαγασκάρη που προσφέρει γλυκύτητα και στρογγυλότητα σε αυτή την ποιότητα
Κατάσταση:Νέο προϊόν
Χώρα:Γαλλία
Περιοχή παραγωγής:Νορμανδία
Ονομασία:Λικέρ με Καλαβότ
Έτος:2020
Αλκοόλ:26°
Περιεκτικότητα:50cl
Μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία Πρώτων Crus από την Côte des Blancs και τη Montagne de Reims για την αρωματική τους λεπτότητα.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Σαμπάνια
Ονομασία: Σαμπάνια Blanc de Blancs
Αλκοόλ: 12.5°
Περιεκτικότητα: 75cl
Σχόλιο
Το Château Le Bruilleau είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία εδώ και τέσσερις γενιές, διευθυνόμενη από τους Nadine και Serge Bedicheau, του οποίου το αμπέλι καταλαμβάνει περισσότερα από δέκα στρέμματα αμπελιών, εκ των οποίων 2 στρέμματα λευκά, στην ονομασία Pessac-Léognan, στην περιοχή του Μπορντό. Στο Château Le Bruilleau, οι συγκομιδές είναι χειρονακτικές και όλα τα αμπέλια λαμβάνουν την καλύτερη φροντίδα. Η ωρίμανση των κόκκινων κρασιών του κτήματος διαρκεί τουλάχιστον 12 μήνες. Μικρή εκμετάλλευση μέσα στους μεγάλους τομείς της ονομασίας Pessac-Léognan, τα κρασιά του Château Le Bruilleau διακρίνονται τακτικά από τον τύπο για την ποιότητά τους.
Γευσιγνωσία
Δυνατός αρωματικός χαρακτήρας από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, νότες δέρματος και κέδρου, γεμάτο στόμα, με καθαρά τανίνες, καλά παρούσες και ωραία διάρκεια. Έχει χαρακτήρα.
Ποικιλίες: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)
Παραγωγός: Οικογένεια Bédicheau στο Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
Σχόλιο
Ιδανικά τοποθετημένο σε όμορφες γαλλικές αμμοχάλικες, το Cru Classé de Margaux διαθέτει 100 εκτάρια αμπελώνα: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, με συμπλήρωμα Cabernet Franc και Petit Verdot. Διευθύνεται από την οικογένεια Albada Jelgersma από το 1995, το κτήμα συνεχίζει την αναζήτησή του για την αριστεία χάρη στη δυναμική του Alexander van Beek.
Γευσιγνωσία
Το Château Giscours αποκαλύπτεται κάτω από ένα όμορφο γκρανάτ. Αυτό το κρασί με διακριτική μύτη κρύβει νότες από υποβρύχια και κόκκινα φρούτα. Αυτές οι αρωματικές νότες από μαύρη σταφίδα και κεράσι αναδύονται και στο στόμα. Είναι ισορροπημένο, με ενδιαφέρον δυναμικό, καλή δομή και χαρακτήρα τανίνες.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgersma στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2013
{"Dégustation":"Αυτό το Château Brown θα σας εκπλήξει με το έντονο μπουκέτο του, καθώς και με νότες μπαχαρικών, ξηρών καρπών και φρέσκων φρούτων. Θα συνοδεύσει υπέροχα τα κόκκινα κρέατα και τα μαλακά τυριά σας.","Commentaire":"Το Château Brown, πρώην Château Barrière, οφείλει το όνομά του σε έναν πλούσιο έμπορο κρασιών σκωτσέζικης καταγωγής: τον John Lewis Brown. Το 1884, το Château Brown κερδίζει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Έκθεση του Άμστερνταμ. Σταδιακά, το Château χάνει τη λάμψη του καθώς πολλές οικογένειες διαδέχονται η μία την άλλη στην ηγεσία του. Το 1994, ο Bernard Barthe (επιχειρηματίας της βιομηχανίας σιτηρών) γίνεται ιδιοκτήτης του κάστρου, το οποίο γνωρίζει μια αναγέννηση και σημαντικές επενδύσεις τόσο στους αμπελώνες όσο και στο κελάρι, και στη συνέχεια πωλείται το 2004 στις οικογένειες Mau και Dirkzwager. Ο Jean Christophe Mau προάγει το Château Brown τη δεκαετία του 2000, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των κριτικών της διεθνούς τύπου.","Cépages":"Κυριότερες ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (40%), Petit Verdot (5%)","Producteur":"Παραγωγός: Οικογένεια Mau στο Léognan (33850)","Formats et conditionnements":"Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2015"}
Μετά από τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, στην Γουαδελούπη, αυτή η Cuvée γνωρίζει μια πολύ ιδιαίτερη ωρίμανση, που της δίνει την τυπικότητα και την υπογραφή της.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Γουαδελούπη
Ονομασία: Ρούμι
Εσοδεία: 2020
Αλκοόλ: 45°
Περιεκτικότητα: 70cl
Σχόλιο
Οι Τομείς Latrille Bonnin είναι πρωτίστως μια οικογενειακή ιστορία εδώ και 6 γενιές. Από το 1830, εκτείνονται στις κοινότητες Langon και Mazéres, νοτιοανατολικά του Μπορντό, υπό την ονομασία Graves. Μέχρι σήμερα, ο Christophe Bonnin διατηρεί την οικογενειακή παράδοση και διαχειρίζεται τα 50 εκτάρια των Αμπελώνων Latrille Bonnin μαζί με την μικρότερη αδελφή του, Marie-Céline Vuaillat Bonnin, και τη σύζυγό του, Marie-Noelle Bonnin. Δουλεύουν χέρι-χέρι για να εμπλουτίσουν τους Τομείς Latrille Bonnin με πρόοδους στην οινολογία, νέες τεχνικές οινοποίησης, αναζητώντας συνεχώς την καλύτερη ποιότητα στην παραγωγή των κρασιών τους, που είναι πιστοποιημένα με Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία (HVE3). Κοινός τους στόχος είναι να δώσουν στους Τομείς Latrille Bonnin μια φήμη και να διατηρήσουν έτσι την οικογενειακή ιστορία.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Παραγωγός: Τομείς Latrille-Bonnin στη Mazères (33210)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2020
Σχόλιο
Οι πρώτες αναφορές για το Κάστρο του Εϊράν χρονολογούνται από το 1317. Ανακατασκευασμένο στην αμμώδη ακτή του Όρους Εϊράν, εισήλθε το 1796 στην οικογένεια Σέζ, η οποία το κατέχει μέχρι σήμερα. Από το 1980, τη διαχείριση του αμπελώνα έχει αναλάβει ο Στεφάν και η Μπριζίτ Σαβινιέ, οι οποίοι το 2015 πλαισιώθηκαν από τον γιο τους, Κάρολ. Εγγεγραμμένος σε μια προσεκτική προσέγγιση ποιότητας περιβάλλοντος, ο αμπελώνας των 25 εκταρίων διαχειρίζεται με έναν στόχο: τον σεβασμό του terroir. Κατασκευασμένο το 2017, το σύγχρονο κελάρι του, που αποτελείται από παραδοσιακά υλικά, συνδυάζει υποδειγματικά τη λειτουργικότητα με την αισθητική και προσφέρει στα κρασιά του Κάστρου του Εϊράν μια εξαιρετική παρουσίαση.
Γευσιγνωσία
Αυτό το κρασί αναπτύσσει στη μύτη αρώματα από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, εμπλουτισμένα με λεπτές πικάντικες και καπνιστές νότες που προέρχονται από την ωρίμανση σε βαρέλια. Στο στόμα αποκαλύπτει ισορροπία, δύναμη και βελούδινη υφή. Ωραία αρωματική επιμονή στην επίγευση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (45%), Petit Verdot (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Σαβινιέ στο Σεν-Μεδάρ-ντ'Εϊράν (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Μισό μπουκάλι (37,5cl) - Κουτί των 12 - 2020
Σχόλιο
Κωτσαίοι αργιλο-ασβεστολιθικοί αποτελούμενοι από μολάσσες του φρονσαδά και σε έδαφος απολιθωμένων ασβεστόλιθων. Οινοποίηση με βορειοδυτική μέθοδο από σταφύλια που είναι τέλεια ώριμα, με έλεγχο της εξαγωγής των πολυφαινολών μέσω προσεκτικού γευστικού ελέγχου. Ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες με προσεκτικά μετρημένη αναλογία οξυγόνου.
Γευσιγνωσία
Ρόμπα φραμπουάζ, λαμπερή και έντονη. Νότα λεπτή και ώριμη, που θυμίζει τη βουλγαρική ροζέ, τη μαρμελάδα μαύρης σταφίδας και το καβουρδισμένο καρύδι. Στόμα ισορροπημένο και στρογγυλό; η σάρκα είναι γενναιόδωρη και προσφέρει στον ουρανίσκο μια λεπτή παλέτα από βύσσινο, μαύρο πιπέρι και κακάο.
Ποικιλίες: Merlot (80%), Cabernet Franc (20%)
Παραγωγός: Οικογένεια Ντορνό στο Φρονσάκ (33126)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019
Το Médoc εναλλάσσει εδάφη από χαλίκια και άλλα αργιλώδη-ασβεστολιθικά. Το κλίμα επηρεάζεται έντονα από την κοντινή θαλάσσια πρόσοψη, ενώ επωφελείται επίσης από την ήπια θερμοκρασία της μάζας νερού της Γιρόνδης που το περιβάλλει, αποφεύγοντας τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και τις πολύ υψηλές το καλοκαίρι. Χάρη σε ένα εξαιρετικό υπέδαφος, που σχηματίζεται από λοφίσκους χαλικιού, τα μεγάλα κρασιά είναι εδώ πολλά. Τα κρασιά του Haut-Médoc είναι κρασιά με υψηλό δυναμικό παλαίωσης. Νεαρά, παρουσιάζουν μια ισχυρή τανική πλευρά: ορισμένα κρασιά δεν μπορούν να δοκιμαστούν πριν από αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια προσφέρουν μια μαλακή και σάρκινη ανάπτυξη και δίνουν κρασιά με πολύπλοκες αρωματικές ανθοσυνθέσεις από κόκκινα φρούτα. Η ωρίμανση σε βαρέλια από δρυ προσφέρει αρώματα καβουρδίσματος και δέρματος.
Αλκοόλ: 13,5% vol.
Παραγωγός: Μάρκα AG Vins
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2021
{"Dégustation":"Όμορφο ρουμπινί χρώμα με λαμπερές ανταύγειες. Φρέσκο και ελκυστικό άρωμα με νότες από μικρούς κόκκινους καρπούς, κεράσι και φράουλα. Γλυκιά, σάρκινη και όμορφα φρουτώδης γεύση με πικάντικες νότες. Λεπτοί τανίνες που προσφέρουν μια γευστική και κομψή επίγευση. Συνοδεύεται από αλλαντικά, κόκκινα κρέατα, θηράματα καθώς και τυριά και επιδόρπια. Σερβίρεται μεταξύ 16 και 18°C.","Commentaire":"Βρίσκεται στην κοινότητα Lansac στη Γαλλία, στην καρδιά της AOC Côtes de Bourg, το Château Lansac La Richarde, των κτιρίων του οποίου χρονολογούνται από το 1849, οφείλει το όνομά του στον τόπο «La Richarde», που αναφέρεται στην αριστεία του εδάφους του. Ο αμπελώνας του εκτείνεται σε πέντε εκτάρια και διαχειρίζεται από τον ιδιοκτήτη του Patrick Gondeau.","Cépages":"Merlot (59%), Cabernet Sauvignon (32%), Malbec (9%)","Producteur":"Οικογένεια Gondeau στο Lansac (33710)","Formats et conditionnements":"Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2020"}
Σχόλιο
Ο Hubert de Boüard είναι ο συνειδιοκτήτης του Château Angélus, 1er Grand Cru Classé του Saint-Emilion και ένας παγκοσμίου φήμης οινολόγος-σύμβουλος. Συνεργάζεται με την Yvon Mau, Maison bordelaise από το 1897, για να αποκαλύψει όμορφες, άγνωστες και με υψηλό δυναμικό περιοχές. Με μια κοινή φιλοδοξία: να παρασκευάσουν εξαιρετικά κρασιά Bordeaux, σε ένα φρουτώδες, ισορροπημένο και προσβάσιμο στυλ για όλους. Ιδρυμένο το 1938 από τον Christian Labat, αυτό το οικογενειακό κτήμα διαθέτει έναν κομψό αμπελώνα 48 εκταρίων, εκ των οποίων 23 εκτάρια βρίσκονται στο Sainte-Croix-du-Mont, την κοιτίδα του, συμπληρωμένα από αμπέλια στις Graves (Ch. Dorléac), στην άλλη πλευρά του Γαροννή. Το σύνολο διευθύνεται από το 2000 από την Virginie Barbe, εγγονή του ιδρυτή.
Ποικιλίες: Merlot (97%), Cabernet Sauvignon (3%)
Παραγωγός: Vignobles Labat-Lapouge στο Sainte-Croix-du-Mont (33410)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
Σχόλιο
Το Château Batailley, 5ο Grand Cru Classé το 1855, είναι ένα από τα κοσμήματα της οικογένειας Castéja και της Borie-Manoux. Το όνομα αυτής της ιδιοκτησίας προέρχεται από τη λέξη Bataille, που αναφέρεται στη μάχη που έλαβε χώρα το 1453 στις αμπελώνες και το Château κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, που σηματοδότησε το τέλος της βρετανικής κυριαρχίας στην Ακουιτανία, οι Γάλλοι ανακατέλαβαν το Château Latour, το οποίο ήταν κατεχόμενο από τους Άγγλους. Στον 17ο αιώνα, αμπέλια φυτεύτηκαν σε αυτές τις γαίες πλούσιες σε ιστορία. Ο κήπος του Château σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα από τον Barillet-Deschamps, το τοπίο του Ναπολέοντα III.
Γευσιγνωσία
Το χρώμα είναι γκρανάζ και η μύτη είναι όμορφα μπαχαρική. Η γεύση είναι φρέσκια και κομψή, με όμορφες νότες γλυκόριζας και δέρματος, ημι-σώμα, όμορφα δομημένο. Τελείωμα με μπαχαρικά. Ωραία επιτυχία.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (25%), Cabernet Franc (3%), Petit Verdot (2%)
Παραγωγός: Οικογένεια Casteja στο Pauillac (33250)
Μορφές και συσκευασίες: Μπουκάλι (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2013
{"Dégustation":"Το χρώμα είναι σκούρο, διαυγές και έντονο, με πολύ όμορφη απόχρωση. Η μύτη είναι ελκυστική, κυματιστή γύρω από μια φρουτώδη και λουλουδάτη βάση. Ξεχωρίζουν ιδιαίτερα οι νότες από κόκκινα φρούτα όπως μαύρες κερασιές, μούρα και elderberry. Στο στόμα, το κρασί είναι αμέσως ευχάριστα αρωματισμένο. Η γεύση είναι πολύ φρουτώδης και η υφή είναι απαλή.","Commentaire":"Fons Brogiera: πηγή περιτριγυρισμένη από ερείκια... Έτσι εμφανίζεται για πρώτη φορά το όνομα Fombrauge, το οποίο, εδώ και 6 αιώνες, ενσαρκώνει την κομψότητα των Μεγάλων Κρασιών της Κατηγορίας Saint Emilion. Από την οικογένεια Canolle, τον 15ο αιώνα, έως τον Bernard Magrez, έξι οικογένειες έχουν διαδεχθεί η μία την άλλη στη μοίρα του Château Fombrauge, προσφέροντας έτσι στο κτήμα, που γνώρισε τη πρώτη του συγκομιδή το 1599, μια απαράμιλλη σταθερότητα και μια ανεπανάληπτη ψυχή πρωτοπόρου. Ανακαλύψτε αυτό το Μεγάλο Κρασί της Κατηγορίας, το μεγαλύτερο κτήμα του Saint-Emilion και μάρτυρα της Ιστορίας της Γαλλίας.","Cépages":"Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)","Producteur":"Bernard Magrez στο Saint-Christophe-des-Bardes (33330)","Formats et conditionnements":"Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2019"}
Σχόλιο
Η αμπελοκαλλιέργεια του είναι κλασική για την ονομασία. Το κρασί παρασκευάζεται και ωριμάζει σύμφωνα με τις παραδοσιακές μεθόδους: συγκομιδή σε πλήρη ωρίμανση, μακρά εκχύλιση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
Γευσιγνωσία
Μπορεί να καταναλωθεί ήδη τώρα, αλλά διαθέτει επίσης μεγάλη ικανότητα παλαίωσης χάρη στη θαυμάσια δομή του. Ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα και το κυνήγι. Θα συνοδεύσει υπέροχα το τέλος ενός γεύματος με μια όμορφη πιατέλα τυριών.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Παραγωγός: Vignobles Figerou στο Μπεγκαντάν (33340)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2019
{"Commentaire":"Ο Bordeaux « Les Hauts de Goëlane » προέρχεται από μια αυστηρή επιλογή των εδαφών που βρίσκονται στην περιοχή Entre-deux-Mers, σε όμορφες κοιλάδες που ευνοούν την φύτευση σε πλαγιές, όπου συναντάμε κυρίως αργιλώδη και αμμώδη εδάφη. Η οινοποίηση είναι παραδοσιακή, όπου το κρασί ζυμώνεται και μακεύεται. Στη συνέχεια, υποβάλλεται σε μαλακτική ζύμωση πριν από την ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες, που θα απελευθερώσει τα τανίνες του και θα επιτρέψει τη βελτιστοποίηση της συντήρησής του, ενώ ταυτόχρονα θα το βελτιώσει.\n\nDégustation\nΈνα κρασί με όμορφο σκούρο κόκκινο χρώμα με μάλλον ρουμπινί αποχρώσεις. Η μύτη αναπτύσσει αρώματα μαύρων φρούτων με μια διακριτική και ενσωματωμένη βανίλια. Διαθέτει καλή δομή και παρουσιάζεται ως ένα στρογγυλό και ελαφρώς ξυλώδες κρασί. Συνοδεύει: κόκκινα κρέατα και μικρά πτερωτά θηράματα.\n\nCépages: Merlot (65%), Cabernet Sauvignon (20%), Cabernet Franc (15%)\nProducteur: Castel\nFormats et conditionnements: Μισό μπουκάλι (37,5cl) - Κουτί των 12"}
Διάσημη συνταγή από τη Νορμανδία, το "44" συνδυάζει τις γεύσεις του πορτοκαλιού και του καφέ, μαλακωμένο από την παρουσία μιας αυθεντικής λοβού βανίλιας από τη Μαδαγασκάρη και μια υποβλητική νότα κανέλας..
Κατάσταση:Νέο προϊόν
Χώρα:Γαλλία
Περιοχή παραγωγής:Νορμανδία
Ονομασία:Λικέρ με Calvados
Χρονιά:2020
Αλκοόλ:26°
Περιεκτικότητα:50cl
Μια απαραίτητη συμμαχία μέντας και λάιμ σε πνεύμα Mojito με τα χρώματα της Νορμανδίας
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Νορμανδία
Ονομασία: Λικέρ Calvados
Εσοδεία: 2020
Αλκοόλ: 28°
Όγκος: 20cl
Σχόλιο
Πρώην ιδιοκτησία των Graves που βρίσκεται στο Arbanats και ανήκει στην οικογένεια Dozier. Ο Philippe και ο Fabrice Reynaud την απέκτησαν το 2015 και αναζωογόνησαν αυτό το κρυμμένο κόσμημα. Ό,τι είναι σπάνιο είναι πολύτιμο, όπως το ασυνήθιστο αργιλώδες-ασβεστολιθικό έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται η μεγαλύτερη μέρος του αμπελώνα του. Μια μοναδική χαρακτηριστική που καθιστά το Château Lagrange έναν ξεχωριστό Graves, ισχυρό, με έντονη προσωπικότητα. Αυτή η απαιτητική περιοχή απαιτεί προσπάθεια, εμπλοκή, επιμονή. Χρειάζεται χρόνος για να δουλέψεις το αμπέλι και να διαμορφώσεις αυτό το κρασί, όπως χρειάζεται χρόνος για να μετατρέψεις ένα πολύτιμο λίθο σε κόσμημα… Είναι ένα κρασί που αξίζει, που εξημερώνεται, και που χρειάζεται το χρόνο του για να επιβληθεί στη συνέχεια ως αναπόσπαστο κομμάτι. Δρύινες βαρέλες για 12 μήνες.
Ποικιλίες: Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (20%), Cabernet Franc (10%)
Παραγωγός: Οικογένεια Reynaud στο Arbanats (33640)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2020
Ένα γλυκό λευκό κρασί, ακριβώς όσο χρειάζεται, με μια νότα μελιού. Ιδανικό για απεριτίφ ή με φουά γκρα.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Μπορντώ
Ονομασία: Πρώτες κότες του Μπορντώ
Χρονιά: 2017
Αλκοόλ: 13°
Περιεκτικότητα: 75cl
Σχόλιο
Δεύτερο κρασί του Château Malartic-Lagravière, Grand Cru Classé de Graves. Στην ετικέτα, τρία κατάρτια προς τιμήν του κόμητα Malartic, ναυάρχου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου XV, της οικογένειας που ήταν ιδιοκτήτης του κτήματος τον 18ο αιώνα. Από την εξαγορά του το 1996 από τους Bonnie, που κατάγονται από το Βέλγιο, αυτό το αμπέλι 53 εκταρίων που βρίσκεται σε μια όμορφη πλαγιά από χαλίκι έχει επωφεληθεί από ένα εκτενές σχέδιο ανακαίνισης, τόσο στο αμπέλι όσο και στο κελάρι. Μια αξιόπιστη επιλογή της ονομασίας, σε δύο χρώματα, που συνδιευθύνεται από το 2013 από τον Jean-Jacques Bonnie και την αδελφή του Véronique.
Γευσιγνωσία
Η σοδειά του 2013 ξεχωρίζει για την ισχυρή παρουσία του Cabernet. Το κρασί είναι αρωματικό, με μεγάλη καθαρότητα που αποδεικνύεται από την όμορφη δομή του και την καλή ισορροπία του με τανίνες λεπτές και ακριβείς. Ένα αξιοπρεπές κρασί λόγω της απλότητάς του και της ειλικρίνειάς του.
Ποικιλίες: Merlot (65%), Cabernet Sauvignon (30%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Bonnie στο Léognan (33850)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2013
Σχόλιο
Το 1850, μια οικογένεια γεωργών, η οικογένεια Modet, εργάζεται στους δήμους Baurech και Tabanac για τους αστούς, τους ευγενείς και τους επιφανείς του Μπορντό που είναι ιδιοκτήτες των κτημάτων της περιοχής. Χάρη στη σκληρή τους δουλειά, θα αποταμιεύσουν, σιγά-σιγά, χρήματα για να αποκτήσουν κομμάτια αμπελιών μέσα από τις γενιές. Ο Λουίς Modet αγοράζει ένα μέρος του Κωνσταντίνου, ο γιος του Μωρίς γίνεται το 1908 ιδιοκτήτης ενός μέρους του Μελίν, ακολουθούμενος από τον γιο του Αντρέ που ανασυνθέτει το Κτήμα του Μελίν και ενοικιάζει ένα μέρος του Κωνσταντίνου. Αυτό το μέρος αγοράζει ο Κλοντ Modet το 1972 από την οικογένεια Dubourg και το 1979 από τους Κληρονόμους Barbe. 20 χρόνια αργότερα, το 1992, ο Πασκάλ, ο γιος του Κλοντ, συμμετέχει στις εργασίες της εκμετάλλευσης. Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2003, αναλαμβάνει τη διεύθυνση.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Sauvignon
Παραγωγός: Οικογένεια Modet στο Baurech (33880)
Μορφές και συσκευασίες: Μπουκάλι (75cl) - Κουτί των 6 - 2016
Σχόλιο
Το Château Haut-l’Artigue είναι το δεύτερο κρασί του Château d’Eyran, προερχόμενο από τους πιο νέους αμπελώνες. Οι πρώτες αναφορές για το Château d’Eyran χρονολογούνται από το 1317. Ανακατασκευάστηκε στην αμμώδη ακτή του Mont d’Eyran και το 1796 πέρασε στην οικογένεια de Seze, η οποία το κατέχει μέχρι σήμερα. Από το 1980, τη διαχείριση του αμπελώνα αναλαμβάνουν οι Stéphane και Brigitte Savigneux, οι οποίοι το 2015 πλαισιώθηκαν από τον γιο τους Charles. Στο πλαίσιο μιας προσεκτικής προσέγγισης για την περιβαλλοντική ποιότητα, ο αμπελώνας των 25 εκταρίων διαχειρίζεται με έναν στόχο: τον σεβασμό του terroir. Κατασκευασμένο το 2017, το σύγχρονο κελάρι του, που αποτελείται από παραδοσιακά υλικά, συνδυάζει υποδειγματικά τη λειτουργικότητα με την αισθητική και προσφέρει στα κρασιά του Château d’Eyran μια εξαιρετική παρουσίαση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (50%)
Παραγωγός: Οικογένεια Savigneux στο Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Μισό μπουκάλι (37,5cl) - Κουτί των 12 - 2019
Σχόλιο
Η κάβα ιδρύθηκε το 1949, βρίσκεται στον δρόμο Bordeaux - Langon στην δεξιά όχθη του Γκαρόν, 15 χιλιόμετρα από το Μπορντό, στην καρδιά της ελεγχόμενης ονομασίας Côtes de Bordeaux. Είναι εγκατεστημένη στους αμπελώνες του παλιού φεουδαρχικού κάστρου του Pranzac. Ο αμπελώνας 320 εκταρίων εκτείνεται στις κοινότητες Saint Eulalie, Carignan, Latresne, Cenac, Lignan de Bordeaux, Bonnetan, Cursan, Camblanes, Quinsac, Cambes, Baurech, Saint Caprais, Tabanac, Paillet. Οι δραστηριότητες της κάβας περιλαμβάνουν τη συλλογή σταφυλιών για την παραγωγή κόκκινων, ροζέ και λευκών κρασιών, καθώς και την πώληση των τελικών κρασιών. Η κάβα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονες δεξαμενές και υλικά ωρίμανσης που επιτρέπουν την παραδοσιακή παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. 80 συνεργάτες εργάζονται εκεί σε συνεργασία.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (25%), Cabernet Franc (15%)
Παραγωγός: Κάβα του Quinsac (συνεταιρισμός) στο Quinsac (33360)
Μορφές και συσκευασίες: Bag-in-Box (3L) - Κουτί των 6
Σχόλιο
Η οικογένεια Miailhe, ιδιοκτήτης του Château και επιθυμώντας να επιστρέψει στις ρίζες της, δημιουργεί στο Martillac, στην καρδιά του Pessac Léognan, το Château Carrosse Martillac. Πράγματι, για αρκετά χρόνια, η καλλιέργεια του αμπελιού και η παραγωγή κρασιού ήταν η κύρια δραστηριότητα της οικογένειας κατά την εποχή των Graves, πολύ πριν από το Pessac Léognan. Ο αμπελώνας εγκαταλείφθηκε το 1972, για μια εντελώς διαφορετική δραστηριότητα: την καλλιέργεια του μύριου. Ως ανάμνηση, στην ετικέτα του κρασιού Château Carrosse Martillac, το μύριο απεικονίζεται μέσω του εμβλήματος της κοινότητας του Martillac. Η προέλευση του ονόματος Château Carrosse Martillac προέρχεται από ένα ιστορικό μονοπάτι της κοινότητας του Martillac: το μονοπάτι του Carrosse. Στην εποχή εκείνη, αυτό το μονοπάτι εξυπηρετούσε τα Château du Thil, Smith Haut Lafitte και Rochemorin. Επίσης, σε αυτό το μονοπάτι βρίσκεται ο τόπος «la Salle», τόπος εκμετάλλευσης του Château Carrosse Martillac.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%)
Παραγωγός: Οικογένεια Miailhe στο Martillac (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
Σχόλιο
Τύπος εδάφους: αμμοχάλικα και άμμο, Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή, Ζύμωση: 3 εβδομάδες. Η AOC Lalande de Pomerol βρίσκεται στην περιοχή του Libournais, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπορντό. Χωρίζεται από το Pomerol μέσω του ποταμού Barbanne. Είναι εγκατεστημένη σε δύο δήμους: Lalande de Pomerol και Néac. Κοντά στη συμβολή του Isle και της Dordogne, βρίσκεται λιγότερο από 100 χιλιόμετρα δυτικά του Ατλαντικού Ωκεανού.
Γευσιγνωσία
Χρώμα έντονο κόκκινο. Άρωμα από κόκκινα φρούτα, λεπτό και κομψό. Στόμα απαλό, αρώματα φρούτων και μπαχαρικών. Οίνος αρμονικός, με καλή δομή. Να απολαύσετε με ένα σοτέ αρνιού, μια ψητή μπριζόλα, και φυσικά όλα τα τυριά. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου στους 18°C.
Ποικιλίες: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Παραγωγός: Οικογένεια Dehaut στο Lalande-de-Pomerol (33500)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2021
Το τζιν Etsu Double Orange αποστάζεται στο αποστακτήριο Akita, στην περιφέρεια Akita της Ιαπωνίας, στο νησί Χονσού. Αποστάζεται από πικρές πορτοκαλιές, αυτό το ιαπωνικό τζιν είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό και απολαυστικό.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Ιαπωνία
Περιοχή παραγωγής: Νησί Χονσού
Ονομασία: Τζιν
Χρονιά: 2019
Αλκοόλ: Τζιν
Περιεκτικότητα: 70 cl
Σχόλιο
Η λεύκα ήταν κάποτε άφθονα φυτεμένη στις περιοχές του Μεντόκ για να χρησιμοποιείται ως ξυλεία για τις κατασκευές, τους τροχούς των μύλων ή ακόμη και τις τροχαλίες. Ένας τεχνίτης της περιοχής την καλλιέργησε και πρότεινε αυτή την ποικιλία για τη συντήρηση των κελιών των κρασιών της περιοχής. Με την πάροδο των χρόνων, οι διάφοροι ιδιοκτήτες του Μεντόκ την ονόμασαν Μάρκης των Λεύκων, καθώς σε κάθε κατασκευή, χάραζε ένα φύλλο λεύκας ως υπογραφή. Αυτό το κρασί προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια εντός της ονομασίας του Σεν-Εστεφ, που βρίσκονται κοντά στην εκβολή. Αυτή η θέση τους προστατεύει από πολύ αυστηρούς χειμώνες και από καύσωνες το καλοκαίρι. Η μέση ηλικία των αμπελιών είναι 25 χρόνια.
Γευσιγνωσία
Ωραίο λαμπερό και βαθύ χρώμα ρουμπινί. Μετά την ανατάραξη, η μύτη αποκαλύπτει νότες κόκκινων φρούτων με πικάντικες πινελιές. Στο στόμα, η επίθεση είναι πυκνή και απολαυστική. Η δομή είναι ισορροπημένη με μια ωραία επίμονη διάρκεια στο στόμα πάνω στο φρούτο.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)
Παραγωγός: Sovex GrandsChâteaux στο Μπεϊσάκ-ετ-Καϊγιό (33750)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019